Se alla

MED SKOLAN I FOKUS

Varmt välkomna!

Onsdag 10 augusti 2022

Skolseminarium på Forumteatern i Köping

Torsdagen den 17 augusti kl.18:00-20:45

MEDVERKANDE:

HUR VI SKAPAR EN TILLGÄNGLIG SKOLA.

Elinor Kennerö Tonner är verksam som skolchef i Huddinge kommun. Under 10 år arbetade Elinor som skolledare på Källbrinksskolan som är en kommunalskola.

Elinor har lång erfarenhet av att arbeta med värdegrund och elevhälsa. Hon föreläser både inom och utanför Sverige om tillgänglighet. Hon brinner för elevers rätt till en tillgänglig skola, och för rätten att lyckas!

Källbrinksskolan bestämde sig för att aktivt arbeta med tillgänglighet – ett omfattande utvecklingsarbete som fått namnet NPF-säkring.

Att NPF-säkra handlar om att göra en synvända – och att landa i nya sätt att se på fysisk, såväl som akademisk, lärmiljö, kring bland annat relationsskapande, lektionsupplägg, examinationsformer och flexibilitet.

Vi får ta del av skolans utvecklingsarbete – men också om vad det konkret innebär för läraren i klassrummet. Elinor berättar också om skolans arbete med de allra sköraste elever – de som har hamnat i långvarig frånvaro.

(NPF=Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.)

VÄGEN TILL GYMNASIEEXAMEN

Helén Jönsson är speciallärare på Grillska Gymnasiet i Västerås, en friskola, som har Stadsmissionens Skolstiftelse som huvudman.

Hur skapar vi förutsättningar för trygghet, kunskap och god hälsa?

Hur anpassar vi skolan för elever med olika behov?

Elevhälsa, pedagogisk person och skolledning i samspel.

Roger Haddad Riksdagsledamot för Västmanland /L/.                    

Roger är en person som minst sagt brinner för skolan. Han har ägnat och ägnar den mesta av sin tid för skolan. Han kommer att presentera Liberalernas skolpolitik på riksnivå.

Moderator för kvällen är Iván Czitrom Gruppledare för Liberalerna i Köpings kommun. Du når honom på mejl ivan.czitrom@liberalerna.se eller på tel.0706188827

Arrangör: Liberalerna i Köpings kommun.